2018-11-19
中午在时代广场行下,购物完毕要揾嘢食,后边果条灯笼街就好多人气食肆,入咗去The Point 呢间西餐厅食午餐,见仲有几个外国客人在进餐,呢间系有几间分店都在香港某些酒店驻扎的,感觉服务同质素应有保证吧!里面D座位同装修都唔错,水吧顶放满港产手工啤,而且价钱又唔算贵,呢度价钱只比外边超市贵少少而已!我地点咗个烟三文鱼凯撒沙律,原只龙虾薄批配茴香头、车厘茄、水牛芝士、香茅龙虾汁。沙律果两片烟三文好大片,放咗D鱼子在上面,仲有D烟肉碎混埋沙律酱好好味,够醒胃,做前菜啱啱好!龙虾批上桌,哗!成只波士顿龙虾放在个批上面,好霸气!加上车厘茄D红色,茴香头D绿色,芝士嘅米黄色,好抢镜的视觉效果,净系睇到都觉得流口水!食落感觉虾肉鲜甜,个薄饼皮香脆,香料味啱啱好!呢个时候,有杯冰凉啤酒就真系最合配啦!点咗两款港产手工啤:呢只港产啤酒已经渐渐流行了,好丰富果子味,一面食,一面谈天,很快又过了一个愉快的下午!
食落感觉虾肉鲜甜,个薄饼皮香脆,香料味啱啱好!
呢个时候,有杯冰凉啤酒就真系最合配啦!
点咗两款港产手工啤: