2009-05-05 13 浏览
今日同个老友去游完水,见肚饿就去食野,点知佢话想食甜品,就去左甜品工房啦~我同佢一人叫左一个甜品食啦,开头唔知食咩好就问果度D人有咩推介咁啦,佢就指住个menu同我地讲呢D啦。态度几好架^^我地就拣左:我 - 绿茶冻粉   我个FD - 紫葡之恋紫葡之恋($25):好好味呀,又大碗㖞,佢面头果D粒粒好爽,好正,一啖粒粒同刨冰几好,佢D小丸子好食过许X山(本人觉得),佢D提子又甜㖞,呵呵,唔错呀。但如果佢D雪米慈多返少少就好啦,得三旧咋,但都好好味!!!绿茶冻粉($23):呢个就一般啦,佢个绿茶冻粉配红豆好夹呀,D红豆甜加埋D冻粉好香绿茶味但唔甜既,所以两者一甜一淡就好好味啦。但果D椰汁小丸子就麻麻啦,佢有椰汁之余仲有D唔知咩系度,食落怪怪地咁啰,我谂住加埋D芒果会好D,点知都系冇咩唔同啰==
我地就拣左:我 - 绿茶冻粉   我个FD - 紫葡之恋

绿茶冻粉