2014-10-31
通常一般获米之莲星嘅餐厅都系普普通通,可能因为咁所以我都无乜expectation, 亦因此觉得原来哩度嘅食物质素都几ok㖞!我地叫咗5个𩠌,有咕噜豆腐(普普通通OK 啦),银杏百合蜜糖豆 (百合好新鲜,唔太油,几好),容龙牛柳 (其实即系中式牛柳,不过佢地用靓牛柳,好有牛味,而且几厚肉!), 烟熏仓鱼沙律 (虽然哩个𩠌系喺佢地十大signature dishes 之一,但以为佢地专登整哩个𩠌畀外国客人,点知佢地又烟熏得恰到好处,唔太浓味,有时d餐厅会烟熏到煮㶶咗咁架嘛,但佢地控制得好好), 最后一个𩠌,哗,等咗一个钟先有得食,就系蒜蓉排骨蟹肉糯米饭喇!等咁耐系值得嘅,只蟹好新鲜,又多肉,糯米饭加蟹汁一齐食好味到不得了!!!讲明先,我地系平日星期三去食晚饭,唔知星期六日会唔会因为人多好忙而质素有差别架。服务不过不失,但可以改善。总括来讲餐饭好有惊喜,哈哈!
总括来讲餐饭好有惊喜,哈哈!