2017-08-29 60 浏览
由于转了新工系鲗鱼涌上班,所以未对附近的LUNCH点好熟悉,呢个时候就会想起用OPENRICE睇下有咩好推介,见到呢间叫True House 离开公司唔远,最紧要系一致性好评,所以就约埋同事一齐去试下。 我: 黑椒肉眼扒意粉跟苹果汁 – 虽然唔系靓肉,但系在无”乸”过既情况下(起码食唔出),块扒一d都唔鞋,好香好易入口,意粉虽然唔系AL DANTE (我唔会o系小店入面追求呢d野),但比起很多茶记已经煮得好好,唔会太烂或黐埋哂,食完饮杯苹果汁即刻解决食左咁多肉既油腻感。 同事: 日式蒲烧鳗鱼饭跟什菜汤 ,个饭外观上已经好吸引,同事话鳗鱼冇怪味好好食,只蛋煎得岩岩好。汤也不错。 如之前其他人既COMMENTS所讲,店舖好细,但系感觉好HOMEY舒服,老板也非常亲切。价钱更加系相当抵食。一定会再去~~~

2017-08-22