2019-09-22 381 浏览
大埔广场有另外一间车仔面店系我以前读书时期好钟意帮衬嘅,但近年水准每况愈下,喺呢头真系好面难求。最近有朋友话广场有间新开车仔面好味,等我又出动试吓先😋买咗外卖三𩠌一面,清汤米线+紫菜+卤蛋+聪明哥猪扒(+少少辣汁)。店家分咗汤,𩠌同面底亦都有隔开,到食嘅时候汤都仲系热辣辣,米线同𩠌亦都唔会过淋👍🏽 米线滑溜又有口感,不过我觉得清汤普通,下次再食会叫其他汤底🤤 𩠌方面就三种都好出色👍🏽👍🏽👍🏽 紫菜好好食、冇沙,辣汁加咗喺𩠌面,同紫菜好夹,麻麻辣辣,正👍🏽 卤蛋好入味,仲好味过唔少卤味店卖嘅卤蛋👍🏽 聪明哥猪扒我屋企人食嘅,佢话炸皮脆薄,猪扒入味、唔韧唔鞋,好惹味,相信堂食会更好食👍🏽 店家仲附送咗一小包菜甫,菜甫微辣好开胃,好想用嚟整菜甫蛋😂总结:𩠌嘅种类多,唔只得丸𠮶类hea嘢,而且试三款𩠌三款都好高质。面底汤底正常发挥,期待试其他汤底😋

紫菜、卤蛋、聪明哥猪扒米线
外卖自取