2024-07-19 145 浏览
上次上堂个日之前突然想饮原味冻奶茶,所以小女子就拣咗食茶餐厅呢次拣咗可以食到好饱嘅常餐(以小女子嘅食量去衡量)够姜猪膶牛肉汤米粉拼双肠炒滑蛋同欧式软多士$67温馨提示常餐要6点前order,之前试过6点之后先去到就无得食碗米粉都几大碗,有三四块厚厚嘅猪膶, 而且无腥味,又有好多片牛肉,牛肉口感淋滑,个汤底仲要好浓姜味,入口之后都会有微辣嘅感觉,系一碗足料又够味嘅米粉双肠同炒滑蛋就正常发挥,至于块多士系厚身个种,而且烘到表面脆卜卜,所以口感几好,如果可以配牛油或者炼奶就更好味原味奶茶(跟餐加$3)当然个重点就紧系杯冻奶茶啦,冻奶茶就间间茶记都有,但系原味冻奶茶(无加冰)就唔系间间都有,而且呢到只系加$3就饮到无冰就唔会沟淡咗杯奶茶,茶味更浓,口感更细滑,不过好似唔系每间都可以拣少甜,如果唔肯定又想饮原味奶茶都系问清楚店员稳阵d

呢次拣咗可以食到好饱嘅常餐(以小女子嘅食量去衡量)
够姜猪膶牛肉汤米粉拼双肠炒滑蛋同欧式软多士$67
够姜猪膶牛肉汤米粉拼双肠炒滑蛋同欧式软多士

原味奶茶
原味奶茶(跟餐加$3)
2024-07-04
够姜猪膶牛肉汤米粉拼双肠炒滑蛋同欧式软多士