2025-02-12
今日一家人去海港城逛街,小朋友去玩具反斗城扫货。扫到又累又饿, 向前走一会就见到Auntie Malay, 名称都几特别,原来系一间泰式餐厅,又唔驶排队,于是入去试下。一坐低就有虾片食,岩晒小朋友。见到个4人餐做紧promotion, 又唔算贵㖞, 就order左1set 4人餐。头盘系小食拼盘同烧鸡翼, 无得输。 串烧好香口,烧~鸡~翼,我~钟~意~食。 生菜包都几辣,坚果只辣,我就食到lam lam脷,老婆就食到喷火。冬阴公汤,足料,但无想像中果种泰式辣,偏重椰香。青咖哩鸡,真系有惊喜,我认为全场最好食,咖哩香而不漏,少辣,配上茄子,好出色。海南鸡配油饭,海南鸡算中上, 油饭就好出色。果种油香会令你不自觉地扒饭, 真系一边扒饭,一边有罪恶感。 鸡丝喇沙就椰香味重,辣味轻,算系配合香港人口味既fusion菜。呢个时候,已经好饱。 多士同甜品,交比小朋友。 见佢地食晒,就知唔错。
冬阴公汤,足料,但无想像中果种泰式辣,偏重椰香。
呢个时候,已经好饱。
多士同甜品,交比小朋友。 见佢地食晒,就知唔错。