2024-09-13
今日收工𠮶阵行紧返屋企𠮶阵突然间见到间铺头好似几吸引,就行左过去睇下。原来系食日本嘢,即刻叫老公不如今晚食外卖。个餐牌好多丼饭都好吸引!我老公就拣左牛油果赤火丼而我就拣左鲭鱼丼。除左个丼饭,原来佢仲有包埋餐前小食同嘢饮!一打开个鲭鱼丼就照正,条鲭鱼劲大条!加上蛋粒,青瓜同腌萝卜,成个饭嘅卖相都好靓。急不及待就要试下。佢嘅鱼皮煎到好香,而鱼肉有鲭鱼嘅香味,唔会好似有啲餐厅又柴又淡。佢亦都配左一个酸酸地嘅酱汁,点少少又系另一种风味!两款食法都好正!老公就食个前菜先,佢话个螺肉同埋中华沙律都系正常发挥,无乜投诉。但系个赤火丼佢就赞不绝口!佢攞盘十分吸引,左口鱼有轻轻用火炙下,令到佢嘅油香渗岀嚟。而佢嘅三文鱼亦都系有炙下,本身三文鱼够肥美,所以炙完之后又系食得到有油香。除左鱼,佢个饭仲配上蟹籽,十分爽口,配上牛油果食,带返一啲清新嘅口感!加上两旧印住丼造嘅蛋,真系大满足!啲料多到要食咁啲我𠮶盒饭。。。真系好彩咁啱行过撞手神买咗,相信以后又多一间饭堂!
真系好彩咁啱行过撞手神买咗,相信以后又多一间饭堂!