2024-08-03 571 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯最近尖沙咀珀荟酒店19楼嘅「Uptop Bistro and Bar」推出咗全新嘅「海陆空盛荟」五道菜晚餐。可以望到尖沙咀嘅夜景,再享受美食,都系令人开心嘅一晚。「海陆空盛荟」五道菜晚餐[前菜]法式海鲜冻批伴黑醋汁晶凝通透嘅海鲜冻批,加入咗多款海鲜如带子,另外配搭黑醋汁调味,非常开胃㗎。汤 我就同朋友各试咗一款广岛蚝薯茸汤和黑松露蘑菇汤。广岛蚝汤入边真系有大大只嘅广岛蚝,汤身浓郁又清甜。而蘑菇汤入面嘅蘑菇就爽口,配搭浓郁嘅黑松露,每一啖都系松露嘅香气。[中盘]香煎蟹饼配海胆汁蟹饼外层煎到香脆,内层食到一丝丝嘅蟹肉,每一啖都系蟹肉嘅鲜甜。[主菜](请选一)焗龙虾尾配龙虾汁蚬肉伊面(+$98)新鲜又大只嘅龙虾尾经过烤焗,口感极之有弹性。配搭龙虾汁蚬肉伊面,伊面相当之挂汁,每一啖都系龙虾嘅味道。澳洲安格斯西冷牛扒(8安士)(+$128)选择澳洲安格斯牛扒,外层煎香内层仲系粉嫩。配搭鸭肝和黑松露蘑菇烧汁,鸭肝入口即溶又充满油脂嘅香味。[甜品]最后当然唔少得甜品嘅环节。杂莓朱古力榛子酱合桃多士和蝶豆花意大利椰子奶冻配蓝莓芝士雪糕都值得一试。如果

「海陆空盛荟」五道菜晚餐

[前菜]
法式海鲜冻批伴黑醋汁

[中盘]
香煎蟹饼配海胆汁

[主菜]

(请选一)
焗龙虾尾配龙虾汁蚬肉伊面(+$98)

澳洲安格斯西冷牛扒(8安士)(+$128)

甜品

如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Uptop Bistro and Bar (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南117号珀荟酒店19楼