2024-06-19 55 浏览
大围围方商场开幕嘅时候几咁震撼,我都系要等热潮过咗先好嚟呢个商场食嘢,呢度果然有好多嘢食先吸引到咁多人过嚟,朋友想食海南鸡,所以今次拣咗一间新加坡餐厅试试佢!佢个二人餐都好抵食,有小食,两个主食,一碟菜同两杯饮品,小食拣左咸蛋黄鸡翼,好香浓嘅咸蛋黄味!一个小食唔够喉嘅话可以再加,另外再加左半件黑酱油萝卜糕,黑酱油煮得好入味,唔错!另外主食叫咗海南鸡饭同肉骨茶,海南鸡好嫩滑,酱汁有齐黑酱油、辣酱同姜蓉,钟意点咩口味都得,另外个鸡汤清清地都唔错!另一个主食肉骨茶系胡椒味,有别于马来西亚嘅药材味,肉嘅份量都唔少,仲有金菇豆卜油炸鬼做配菜,量多到个白饭都食唔晒!饮品方面就拣咗夏日特饮菠萝梳打同椰番石榴梳打,两杯都有配雪糕,炎炎夏日饮杯冰冻梳打同食到雪糕真系好爽!