2021-10-14
新的一天由早餐开始,入餐厅之前以为她只是普普通通,提供港式早餐,入到去估唔到佢仲提供中式早餐,不单有沙爹牛肉公仔面、多士,仲有粥、炒面、肠粉。。。好多选择,最后叫左沙爹牛肉出前一丁+多士煎蛋、糯米鸡+油炸鬼、老广州叉烧皱纹肠粉沙爹牛肉出前一丁:普普通通,面较𣺉,似一早浸软左,上菜前加热多士:其实似方包多啲,不过佢都有啲心思的,系烘过下的黑芝麻方包,仲提供果jam比你搽。糯米鸡:较细只,糯米OK,但饀料偏少。油炸鬼:得半条油炸鬼的份量(可能因为我叫的是双并,所以份量较小),都系唔似即炸,似焗返热,不过摊冻少少,佢都叫又脆既,不过较硬,无咩面粉味,油味较重。老广州叉烧皱纹肠粉:本身食完上面,都唔对佢有咩期望,但估唔到宝物沉归底,意想不到地又整得几唔错,肠粉系即拉的,肠粉够薄够滑,配合个甜鼓油好好味,唯一美中不足的就系口感有点黏,不过整体好好架啦,可以再食!总结:早餐价钱合理,下次早餐知道叫咩最好食啦,皱纹肠粉
糯米鸡:较细只,糯米OK,但饀料偏少。
总结:早餐价钱合理,下次早餐知道叫咩最好食啦,皱纹肠粉