2014-01-25 3145 浏览
好老实讲, 虽然呢度系深水埗, 作为我成日来此区, 我都要靠GPS才找到。点解呢? 因为呢条街系绝对不会入, 隔旁简直似废墟, 收旧烂铜烂铁果D, 那是否找死人?讲番入面装修, 我起初以为是餐记, 点知入去有D怀旧feel,跟荃湾沙乐美的装修相似 !食物价钱一般啦, 中计.... 原来焗猪饭套餐只多了一个汤, 贵左$16.- , 即是焗猪本来只是$34.- 而已, 因为阿姐hard sale, 我以为$34 要再另叫饮品, 原来都是有热饮的。罗宋汤其实是高水平, 起码够浓, 味度更加是正宗罗宋汤的味道, 甜酸得宜, 本人认为非常OK , 唯独贵左D㖞 !焗猪都要等十五分钟才到, 首先是炒底饭, 绝对童手无欺, 茄汁味浓, 猪扒不是很多但足够份量, 而且入味, 基本上好难挑佢的不好, 老实讲, 很久未食过甘出色的焗饭, 如果是$34, 我觉得简直是抵! 抵! 抵 !阿姐本身都好人, 不是一般餐厅留起D卡位, 我就算一个人都叫我坐卡位, 讲明当时只是刚有人走, 基本上无咩吉位, 我觉得呢方面好满意 ! 最后讲番杯柠茶, 好浓既茶味, 所以有D苦, 但沟左D茶后OK !

焗猪扒饭
萝宋汤