2022-07-03 559 浏览
小妹一直知道呢间北海道Luna Cake芝士蛋糕专门店听说有点名气 ,碰巧经过Sogo就见到呢间专门店,当然要买黎试吓啦🤤门口位置已经见到各款唔同既cake,睇落好似好好味,已经心大心细谂紧买边款cake好呢?最后买咗「原味芝士蛋糕🍰」及「抹茶芝士蛋糕🧁」🙈特浓宇治抹茶双层芝士蛋糕🍰🍵选用拥有三百多年历史的著名品牌京都「丸久小山园」宇治抹茶粉,茶味回甘且天然幽香,入口香有余韵😙仲要绝不添加任何增味剂、人造糖及防腐剂😘一食就觉得茶味香浓,甘甜交融,令人回味😚 蛋糕质感香软,仲有d似食紧雪糕,非常出色👍🏻 试埋呢一种食法~放入冰格再解冻后食更加好味,抹茶味道一打开包装已经闻到,真系超级香😍 小妹对抹茶口味情有独钟,对呢个抹茶芝士蛋糕真系赞不绝口🤗👍🏻巴斯克芝士蛋糕-原味🧀🍰采用澳洲顶级忌廉芝士、日本鸡蛋及香滑鲜奶油等食材精心烘烤,以深褐色烧焦面层淡淡焦香,配上湿润绵密的丰富口感,呈献出更醇厚细腻的"巴斯克"美味😍一打开已经闻到香浓芝士味🤭 解冻后蛋糕变得半软绵的状态,一大口吃下去,奶味十分香, 芝士味算重且质感超幼滑顺喉,CREAM CHEESE做得好到位,底层蛋糕混入忌廉一齐食口感更丰富

特浓宇治抹茶双层芝士蛋糕🍰🍵

巴斯克芝士蛋糕-原味🧀🍰
一打开已经闻到香浓芝士味🤭 解冻后蛋糕变得半软绵的状态,一大口吃下去,奶味十分香, 芝士味算重且质感超幼滑顺喉,CREAM CHEESE做得好到位,底层蛋糕混入忌廉一齐食口感更丰富🥸小妹不知不觉居然食咗大半个🤣 但唔觉腻😏

小妹觉得呢间蛋糕店真系好好味😋 相比好多店铺芝士蛋糕,呢间味道不错🤩 喜欢食芝士蛋糕既朋友仔不防买件黎试食吓~但记得留意蛋糕上讲解解冻程度既进食口感喔😘