2006-09-26
WEEKDAY LUNCHTIME 去, 未到一点, 所以我地包场咁哈哈我好钟意食佢的泡菜炒饭! 男朋友叫了年糕汤SHARE 来食. 一清一浓刚刚好! 泡菜炒饭我叫左走辣(我落单时画左只辣椒然后打交叉哈哈, 因唔知佢识唔识听中文), 好香唔会好油, 食到最后O个啖都仲想食. 年糕够清, 烟烟, 无中国人D年糕咁"滞", 汤唔觉有味精.去到的时候韩国婆婆整紧D 七色年糕(其实我唔系好知系咩), 咁个老板(我估系挂)叔叔帮手, 佢地讲韩文的时候我觉得自己好似去左韩国的HOST FAMILY 咁哈哈. 我和男朋友谢饭的时候, 佢地问我地系咪基督徒, 原来佢地都系(佢WALL 上有教会月历), 招呼好好亲切呢! 虽然叔叔唔多识广东话但是佢好努力同我沟通! 服务态度好男朋友说有去左韩国旅行的感觉, 可能因为无其他食客讲中文, 而且呢间餐厅的格局好民居FEEL, 食得好开心