2018-08-17 71 浏览
今日系朗豪坊行街街,表妹话奥海城有间泰国菜听讲唔错,于是我地就觉得来试一试啦。我地步行很快就到啦。一黎到门口见到原只龙虾只需要HKD98,真系超吸引,仲可以选冬阴功煮、咸蛋黄炒或者咖喱,仲可以拣配白饭或松饼添!睇埋个menu sellHKD68可以任选两个特饮,都超抵。因为我表妹想食捞檬,而我想食炒金边粉,所以我地就点左两个主食啦。话咁快个龙虾就来啦,我地拣左冬阴功煮,里面都好多料,野菌、车厘茄、芜茜等等,个汤唔会太辣,酸酸地都几开胃,龙虾开晒边,食落都好方便,个饼好香牛油味,配埋个冬阴功好好味个金边粉卖相好靓,蛋网包住D金边粉,上面有只炸大虾,仲有D青柠,葱、芜茜、花生碎、辣椒粉同埋砂糖系隔离,味道都好香口,唔错!个猪颈肉捞檬味道都唔错,野食份量都几大,捞埋D甜酸汁超开胃好味道!我哩杯蓝蝶花椰果冰系紫色架,有椰果系下面,饮落口好有口感,酸酸甜甜,味道都唔错餐厅蟹类全部半价,本来仲霖住叫,但实在太饱啦,于是约好下次再来食个蟹!