(非会员)
2005-03-28 15 浏览
早几日有个friend生日,佢话要去食日式串烧,咁我地就落左跑马地个间南蛮亭,贪佢细细地够热闹!点之落到去,间南蛮亭唔见左,变左间烧鸟亭,不过都系食日式串烧,由于唔想扫兴,又见7点几已经有人排队等位,咁咪试下得唔得啰,好彩都唔系等左好耐,差唔多半个钟到就有位,ok啦,入到去,舖仔细细真系好热闹!我地点左好多野食,而我最钟意既就系烧鹅肝,烧鸡泡鱼干,烧蕃薯同烧草扒,真系好好味,虽然一客烧鹅肝要成差唔多一百蚊,不过都真系值得,因为都几大件,而且仲烧得好,好juicy!至于烧草扒都一样好有肉汁,调味刚刚好,就算唔点佢地既招牌酱都好够味,又唔"苏"真系要试下。其实除左呢几样之外,服务员仲介绍左一道好特别既冷盘,好似叫做三文鱼唇,酸酸地,几开胃,又有口感,中和下烧野既热气,第二度未食过,原来佢地钟意久唔久出d新菜式,唔错唔错!!!