2023-12-13 457 浏览
今次我去咗間標榜着家鄉味嘅燒鳥店,真係得啖好彩頭!這間名為「炭燒硬菜」嘅小店,真係一進門就溢出嗰種香氣,撲鼻而來真係搞到我食指大動🤤。首先,嗰啲牛肉串,真係嚟緊咬落去嘅時候,啲肉汁喺口裏面「咕嚕咕嚕」噴出嚟,夠晒juicy,簡直係正到爆炸!再嚟講講牛舌,啲牛舌厚切得啱啱好,嚼勁十足又唔會太過腍,外層灰燼焦香嘅味道,真係令人回味無窮。而家我要狂讚下佢哋嘅雞肉串,你問我幾好食?我話你啲雞肉串咁多汁,咬落去嘅時候,雞肉既腍滑又唔失咬口,「口感」同「彈性」拿捏得宜,我實會話你,真係雞中之鳳!雪上加霜嘅係,佢地嘅芝麻醬汁好到令人要立即俾個like👍!坦白講,我今日真係食得好開心,飽到一個不得了,啲食物唔只滋味滿分,環境同服務都好貼心。廚師將每一串燒得啱啱好,不過就係要等咗陣,不過好嘢值得等,是吧?總之,要食好嘢,來呢度就對喇!emoji

2023-12-11 396 浏览
嘩,走過路過,唔可以錯過!今次行到一間嘅燒味小店,簡直係平民美食嘅寶藏!🍢 自己嚟咗試下啲嘢食,味道真係正到爆燈💥!炸雞翼酥脆惹味,啖啖肉嘅吮指原味!鴨胸肉嘅皮香脆,肉質嫩滑,啖啖肉汁仲喺口裏游走。辣根牛肉,啖啖辣味,又唔會過火,剛剛好滿足到愛辣嘅朋友。仲有茄子豆腐,紮實嘅口感配上醬汁,完美結合,係素食嘅好選擇。啊!當然少不了佢哋嘅招牌特飲🍹,涼快提神,消暑解渴!坐落喺熟悉嘅街角,小店雖然唔起眼,但落足工夫嘅菜色,真係食到心坎裏。環境簡單,但係食物卻精緻得嚟。服務員雖然有啲嬲𠵇顏,但見到佢哋挨住嚟上菜、收碗碟嘅勁頭,都知佢哋唔易。總之,食物係呢裏嘅主角,留低暖笠笠嘅感覺,真係食過就忘唔到架喇!🥢

2023-09-02 393 浏览
睇完戲九點半周圍都好多食市準備收,忽然想起燒鳥亭有八折優惠,所以就入去試下。嘩,一開門入去好多客,氣氛不錯,好彩仍有两位,立刻叫两杯啤一啤佢先,再來幾串串燒佐洒,宵夜小食一流,可再Encore。

雞翼
厚燒牛舌
2023-08-30
$280 (宵夜)
Yakitoritei at Happy Valley is a must-visit for any foodie looking for an authentic Japanese yakitori experience. 🍱 The restaurant's dedication to quality is evident in its use of Japan Haka Ta Salt for seasoning and its perfectly grilled skewers. 🔥In addition to the skewers, the restaurant also serves some delicious Japanese side dishes that complement the meal perfectly. 🍢If you're a fan of Japanese cuisine or simply looking for a unique and flavorful dining experience, Yakitoritei at Happy Va

🍢If you're a fan of Japanese cuisine or simply looking for a unique and flavorful dining experience, Yakitoritei at Happy Valley is well worth a visit.

🍴 Yakitoritei燒鳥亭📍 Shop C, G/F, 49-51 Sing Woo Road, Happy Valley

✨𝓖𝓾𝓽𝓮𝓷 𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝓽 : 𝓛𝓾𝓷𝓪, 𝓒𝓵𝓮𝓪𝓻𝓮𝓷𝓬𝓮

🌖

#YakitoriteiAtHappyValley #JapaneseCuisine #Yakitori #FoodieReviews #FoodieLife #FoodieLove #FoodieAdventures #FoodieFaves #FoodieFun #DeliciousDelights #HappyValley #週末好去處#跑馬地美食 #ahmoontt_food
Beef  Tongue  Skewers
Beef  Tongue  Skewers
2023-05-01 387 浏览
I wanted to order takeaway from them but the lady on the phone was super impolite and impatient. Her rudeness ruined my appetite. So I didn’t end up ordering takeaway from them. Tried their food in restaurant before. It wasn’t spectacular or anything. Left feeling very thirsty each time.

2023-05-01
2021-08-28 1804 浏览
已光顧燒鳥亭十多年,十多年來食物水準始終未令我失望,每次光顧,燒鵝肝、燒牛脷、燒雞翼必定是我的首選,尤其是燒鵝肝別的店舖很難食到,燒牛脷香而多汁,每次帶朋友食串燒,燒鳥亭絕對是首選,他們試過後亦讚不絕口。
2021-08-26
  • 燒鵝肝
2021-06-26 1570 浏览
已經10+年幫親yakitoritei🤣好服務 好野食 每次去一啲都唔失望!推薦一下牛舌+ 鹽燒牛肉😍😍 係我最鍾意的~已經book咗下個星期再同朋友仔一齊去😋😋如果大家鍾意食日本串燒的話一定要去!氣氛都挺好的🥰 非常鍾意!!地址都好方便的~ 可以附近拍車 😅😅i have been to yakitoritei for over 10 years~ no regrets! if you want good food, i would recommend!
已經10+年幫親yakitoritei🤣
好服務 好野食 每次去一啲都唔失望!
推薦一下牛舌+ 鹽燒牛肉😍😍 係我最鍾意的~
已經book咗下個星期再同朋友仔一齊去😋😋

如果大家鍾意食日本串燒的話一定要去!
氣氛都挺好的🥰 非常鍾意!!
地址都好方便的~ 可以附近拍車 😅😅

2020-10-25 1925 浏览
話曬 今個weekend係long weekend, 星期六今日入番幾個兄弟飲下酒食下飯。 我哋去咗跑馬地嘅(燒鳥亭)。燒鳥亭餐廳細細地, 但係因為佢細所以食日本嘅零舍有風味。 我哋幾兄弟叫咗啲牛肉串 牛舌, 雞肉串。 因為佢哋係即場即燒, 香口有味。 配起啤酒飲簡直係無敵。佢哋有個芝麻醬汁 燒雞串。 醬汁 好香芝麻味再加上新鮮燒好嘅雞串。正除咗芝麻汁雞串燒之外, 我重建議大家必食燒鵝肝。 雖然膽固醇高, 但係經過佢哋嘅 炭爐燒起,炭味完全帶入鹅肝上。。坐咗兩個鐘頭, 飲飲下食食下都差唔多。 跟住我哋又下一場。又係嗰句此餐廳因為夠細所以氣氛一流。三五知已要又食又飲。必要試。

, 但係經過佢哋嘅 炭爐燒起,炭味完全帶入鹅肝上。。

坐咗兩個鐘頭, 飲飲下食食下都差唔多。 跟住我哋又下一場。

2020-06-28 1505 浏览
日式小店,感覺舒服,可以同朋友坐吓慢慢嘆嘅宵夜好地方,串燒做得唔錯,好鍾意佢哋個燒飯糰燒到啱啱好👍仲有厚燒牛舌都好正,但係佢哋大部分嘅串燒都要每款order兩串先做呢樣就真心唔Like, 如果兩個人咁樣叫唔可以試太多款式巳飽飽。
2019-07-21 1837 浏览
幾年前來過那時覺得不錯但這幾年內香港出來了太多大小Yakitori 但燒鳥亭這裡卻不進則退。其實Japanese bbq 精髓是該乾則乾、該juicy 的還是應該比較juicy,燒鳥亭的比較乾,除了雞皮和軟骨還可以外,其他可算差。雞肉也好鞋, 坐大約一小時也滿頭油煙。喜歡串燒的朋友,我介紹以下三家我的燒鳥推介榜首:ToriponToritama 街坊小店燒烤堂另外很期待嘗試Birdie (太多朋友有好多good comment about it ) 不知是否可以上我的榜冠軍呢
幾年前來過那時覺得不錯

喜歡串燒的朋友,我介紹以下三家我的燒鳥推介榜首:
Toripon
Toritama
街坊小店燒烤堂

2019-06-07 1046 浏览
以日式串燒店來講,位於跑馬地嘅燒鳥亭的確係一個唔錯嘅選擇~不過今晚一開始就發生左啲不太愉快嘅經歷,就係因為我哋去到嘅時候,出面嘅位置已經坐滿左人,所以我哋就唯有坐位於餐廳比較入嘅位置,但係嗰度嘅環境有好多蚊滋,真係好唔舒服🤢,好彩之後出邊有一枱埋單,我哋好快就轉左出去坐,亦都再冇蚊滋嘅問題。講返嘢食先,以日式串燒店來講,佢嘅選擇係比較多嘅,而且每一樣都有返咁上下水準,特別係厚燒牛舌,真係好夠厚又唔會韌,仲帶點爽口👍🏻其他嘢都好唔錯👍🏻我一定會再去,但係如果要再坐入面嘅話就不了😂😂
以日式串燒店來講,位於跑馬地嘅燒鳥亭的確係一個唔錯嘅選擇~
2018-11-30 1044 浏览
成日去呢間餐廳,好多正嘅串燒,貴精不貴多,同朋友傾談又一流,服務又親切,其他熱食又唔錯。清酒都有好多款色,因人而異,我極力推薦燒白鱔,鴨舌,廣島豪!芝士年糕同三文魚蛟都唔錯
芝士年糕同三文魚蛟都唔錯
各燒物非常美味,肉汁豐富。特別喜歡日本黑豚肉,口感彈牙!燒豆腐和粟米也十分美味,師傅火候控制得好。所有職員態度親切友善。特別是"蛋哥",非常風趣幽默。是一家和朋友聚餐的好地方!
2017-07-09 1405 浏览
幫襯咗好多年,一個月頭都食2,3次。但係不單止越食越細件,仲要品質越黎越差!燒到燶哂,係燶到黑哂,根本食唔落口。同個侍應講,佢話正常!唉!失望!食物同服務都咁差,好心唔好死撐喇越黎越细件,48蚊一件,2件96蚊,唔係俾唔起,但係唔好咁做生意lor果2得蔥已經夠細條,仲要燶到咁,老老實實我就唔識點食喇

果2得蔥已經夠細條,仲要燶到咁,老老實實我就唔識點食喇
2017-07-01 834 浏览
上星期五,有朋友約去跑馬地成和道燒鳥亭食串燒。地點唔難去,係灣仔道搭1號巴士,幾個站就到。地方唔大,廿零個位,應該都係附近街坊幫趁。串燒都OK可以的,啤酒買二送一,食下飲下咁就3個鐘頭。埋單唔算貴,四個人$1700.00。朋友聚腳好地方可