2016-04-22
Happy Friday真系要尽兴一下,一放工就同朋友黎到尖沙咀揾食。法式洋葱汤($88)初尝法式洋葱汤,洋葱煮到完全熟稔,没有一丝的辛辣味道,入口十分软及甜,相信是煮了很长时间才可以有呢个味道出现。汤既方面味道浓而不腻,感觉有点似韩国炸酱味既味道。整体黎讲十分出色。炭烧黑毛猪鞍配红酒汁($398)黑毛猪鞍有两大旧,一旧都够一个人食,另一个我就分左俾朋友食左。厚切既猪鞍用炭火烧制,令到猪肉多余既油份都挥发左出去,黑毛猪既肉质十分结实弹牙有嚼劲,每咬一口都有好多肉汁系口腔流出。加上红酒汁就好似饮紧油配红肉咁,两者既配搭效果十分好。配菜既炸薯蓉都十分有心思,先搞碎再造成条状黎炸,外面一层脆但入面就好淋同埋锁住水份唔会太干,唔会好似普通薯条令你口干要成日饮水。MANGO MAGIC($58)芒果配合几种水果制成的mocktail,没有酒精成份,味道十分清新,甜中带酸令你更加开胃,可以大吃一餐。餐厅环境舒适又有电视可以睇波,最岩放工黎同朋友黎放松一下。
餐厅环境舒适又有电视可以睇波,最岩放工黎同朋友黎放松一下。