2018-07-27 430 浏览
当在市区唔同嘅地方,都见到卖长洲糯米糍店嘅时候,反而好想真系到长洲,食下真正长洲内嘅芒果糯米糍^^我地平日近六点嘅时候去间店,唔洗等,好少人,正!因为店内如果我地要坐低食,再要消费多一些,但我地都吃唔落lu,所以同男朋友一人一个打包,在回程等船嘅时候食。芒果糯米糍皮薄,大大块好甜嘅芒果,好满足!可能而家暑假芒果特别甜,好幸福!不过食完之后个嘴黐住糯米糍皮外边嘅白粉,要抹嘴干净,如果唔系就失礼啦男朋友唔食芒果及榴连的,咁我以为叫一个黑糯米糯米糍就good la,点个我地误会左><原来系照芒果馅料,但皮系黑糯米做嘅皮,haha,结果我食埋^^ 好好味,我钟意黑皮多过白皮^^十三蚊一个其实有点贵,平少少就好^^

芒果糯米糍

黑糯米皮芒果糯米糍

十三蚊一个其实有点贵,平少少就好^^
2018-07-23
外卖自取