2013-01-30 1762 浏览
上一次和十多个朋友来吃饭, 叫了好多𩠌, 虾多士好香脆好好味, 云英鸡好滑, 其他𩠌都水准不俗, 埋单$130, 人人话好抵, 所以今次食过番寻味!和旧朋友欢聚, 人少少叫了三𩠌一汤 (左起: 金银蛋豆苗, 炒蛏子王及老火汤)金银蛋豆苗不过不失蛏子王都几新鲜弹牙, 好入味! 汤好大碗, 好像饮极都饮唔完(我惯咗饮完汤先食饭, 但汤未饮完, d𩠌已经上晒枱,开始冻啦......) 琵琶豆腐最好吃, 仲有干瑶柱打献, 豆腐软淋淋, 外脆内软, 而且细细粒, 食完一粒好快想再夹第二粒!食物一上枱很快就凉了, 而且侍应常常想赶客, 𩠌都未食完就快快送上绿豆沙, 吃得不太自在.......埋单三百几, 价钱都ok, 会再来试其他食物, 但唔好期望有优质的服务, 这是旧式传统的港式饭店.

金银蛋豆苗不过不失

蛏子王都几新鲜弹牙, 好入味!

• 豉椒炒圣子王
  • 琵琶豆腐