2021-09-29
来自日本人气豚丼专门店⋯⋯睇到杂志咁写。呢个店舖位前身系丼丼屋,我仲认得某个服务员添,唔知系咪又系美心集团引入🧐 望一望餐牌个豚肉丼都似丼丼屋个个😝 呢一晚都算好彩,拎咗飞要等成十张枱,但好多未嚟到,系咁叫号码⋯⋯好快就叫到我哋,好开心,好彩无走人🤣入到去,仲要系张靓枱😁😁 环境都几好,系好似细咗啲。 好快可以睇完餐牌,对我俩嚟讲,选择唔算多,加$28可以变定食(包括味噌汤、野菜小食、茶碗蒸及甜品) 其实都几抵,但我俩唔太肚饿,所以无加lu。我都系拣返以前嘅豚肉丼(并)要肉眼个只,贵四蚊,因为我怕豚腩肥😛 女友就天妇罗,拣咗并天丼,有三只虾、鱿鱼、蕃薯、露笋、紫菜⋯⋯应该冇漏😛 用手机落单,食物都好快到,每个丼都跟都碟小前菜 (似芝麻菠菜),好味👍🏼😋 我个豚肉好香,写明系网烧😋 比起丼丼屋个个好味好多😛 肉质都好ok,个汁又好味,又够热,本人就觉得好好味👍🏼😋并天丼都好正!天妇罗炸得好好,唔油腻,又好味,成个丼都正,除咗块紫菜,因为唔够紫菜香味,搞到无咩味 🤭呢间我会再嚟,写紧食评呢一刻都有少少挂住个丼饭😋😋😋