2022-08-15 437 浏览
本身听闻车仔面一定要试文记,点知只系名过于实⋯⋯份量上来我个刻我真系有啲失望😮‍💨$10嘅紫菜得一小注⋯⋯贡丸更只得两粒⋯⋯味道一般,唯一觉得唔错嘅系佢个河粉,够滑。味道真系一般。更令我失望嘅系佢个运作模式。要一大堆人系一号铺排队叫野食同买单⋯⋯好似唔识做生意咁。就算冇电子QR Code落单都畀张纸仔圈野食啦,企系到等你叫鎹叫面浪费时间,急起上来又落错单搞错晒啲嘢要重新装。今日我就系例子,到我叫面之后前面个个客嘅嘢都未搞掂就系咁叫后面啲客叫面,叫到几碗面摆系到,又浪费时间又冇效率⋯⋯急起上来又计错钱,我今日食完翻到屋企睇番啲钱先醒起店员记错数,店家见到真系唔该改善下。另外,唔知系人手不足定点,1号舖full左我去第二间舖堂食,个阿姐要我去第二间舖叫个阿姨过去1号舖拎碗面⋯⋯我心谂咁多此一举?我自己拎完过去隔离坐低咪算啰,做咩咁多此一举。总括而言,文记真系名过于实,野食我觉得一般,营运模式先系最大问题,希望店家改善下。嘢食好味固然可以吸引客人,但都要配合其他因素,如果唔系做唔长。