2024-10-23 338 浏览
這間出名的車仔麵店,讓人一試成主顧。豬紅鮮嫩,搭配特製醬汁,口感滑順;豬大腸則香口,味道濃郁,令人欲罷不能。魚蛋彈牙,湯底清甜,完美融合各種食材的風味。店內氣氛熱鬧,服務迅速,絕對是喜愛地道小吃的好去處,無論是平日午餐,下午茶或宵夜,總能讓人滿足!

味道還可以,只是估唔到,食完咁口干。點了鹵水豬大腸、雞中翼、蠔皇冬菇仔,鹵水豬大腸同以前食開嘅唔同,顏色淺好多,食落有d彈牙,都ok嘅,最出色就是雞中翼喇會不會再光顧需要再三思考味精落得太過分
味道還可以,只是估唔到,食完咁口干。

點了鹵水豬大腸、雞中翼、蠔皇冬菇仔,

會不會再光顧需要再三思考

味精落得太過分

2024-10-08 738 浏览
自選車仔麵-三餸 (瑞士雞翼、蟹子丸、啫喱牛筋腩、米粉) 加左腩汁同秘製辣汁後個湯好濃但唔會膩,所有餸嘅味都溶晒入個湯到,每一啖米粉都勁入味😂雞翼肉質好嫰 好重瑞士汁味😋牛筋腩好淋,完全唔韌。但蟹子丸口感有啲太粉,個人唔係好鍾意。自選車仔麵-三餸 (豬大腸、韭菜、韓國腐皮、河粉) 呢碗無加辣汁,淨腩汁幾清甜😋而豬大腸用滷水浸過,咬落淡淡滷香幾好食。韭菜同韓國腐皮就吸晒個湯味,都係清甜多汁😋⭐️ 美味酸齋 (小) 味道甜甜地,唔會太重味,食落非常開胃!拎嚟搭配車仔麵食啱啱好!
自選車仔麵-三餸 (瑞士雞翼、蟹子丸、啫喱牛筋腩、米粉)

自選車仔麵-三餸 (豬大腸、韭菜、韓國腐皮、河粉)

⭐️ 美味酸齋 (小)

2024-09-29
2024-10-05 758 浏览
文記車仔麵 本人由細食到大 每次都必點玻璃魷魚,雞翼,牛柏葉!瑞士汁真係好好食!今次去食,味道依舊! 不過服務態度呢間嘢就同埋空間都係相當擠迫 如果只係為咗個味道去食都值得嘅! 要排隊就要諗諗先喇不過佢勝在開得夠夜,12點打後都仲有得食!
不過服務態度呢間嘢就
同埋空間都係相當擠迫
如果只係為咗個味道去食都值得嘅! 要排隊就要諗諗先喇
不過佢勝在開得夠夜,12點打後都仲有得食!
2024-10-02 867 浏览
早幾個月前食其實質素已經差左好多今日去直情可以話系難食🤮尤其系玻璃魷魚又凍又冇味雞翼尖甜到食糖咁 可能系本人唔好太甜啦碗麵加少少瑞士汁已經成碗糖水咁都吾明點解仲大排長龍排完隊仲要食啲咁難食既車仔麵
早幾個月前食其實質素已經差左好多
今日去直情可以話系難食🤮
尤其系玻璃魷魚又凍又冇味
雞翼尖甜到食糖咁 可能系本人唔好太甜啦
碗麵加少少瑞士汁已經成碗糖水
都吾明點解仲大排長龍
排完隊仲要食啲咁難食既車仔麵
2024-09-26 844 浏览
以前食過一次覺得幾好食,早兩日去食過又要排隊服務又差,啲湯又唔熱,價錢又唔係平,以後你食埋我嗰份!一碗麵加一杯嘢飲,差唔多要$100。隔離劉森記新聯豐好味過佢好多。
2024-09-24 799 浏览
每一次都念念不忘想食,特別係個瑞士雞翼個瑞士汁,真係非常惹味。另外酸齋同韭菜餃也是必點的。但可惜員工服務一直出名,禮貌欠奉又聽唔清楚客人嘅說話。唔知呢個係咪香港嘅特色
2024-09-24
2024-09-23 833 浏览
難得而家仲有要排隊既食肆— 文記車仔麵今日去到見到有一條長龍,點知原來唔使排😂負責排隊既姐姐話有一間鋪位自己scan QR code落單就唔使排🥳每個位有獨立qr code。點菜時發現腐竹麵,以為似Donki賣個d豆腐麵就試吓啦。點知原來真係腐竹!crazy! 食唔曬真係。同埋都幾難咬開😅 腐竹麵$13 +酸齋$12 + 蘿蔔 $11 +通菜$0 +清湯 +沙爹汁清湯都有味,唔肯定係咪素,沙爹汁更加唔肯定。又要用呃自己:出街食,無肉便是素。
難得而家仲有要排隊既食肆— 文記車仔麵

2024-09-18 810 浏览
這個在深水埗多年的文記車仔麵 是香港人應該不會不認識吧 從小便已經在這裏吃 這是路經這裏面重拾童年回憶 好多人排隊的 給大家一個小竅門 記得先把自己想吃的東西寫起來 不然排隊到你的時候你會忘記的 然後你會後悔莫及 因為你要再排一次隊加菜 總之聽哥的 排隊的時候先把備忘錄打開記下想要吃什麼 到時候點餐便不用緊張了 點完餐之後基本上付款 然後有服務員送過去你的位置 服務也算可以吧 其實就是一個車仔麵 要說的話他的瑞士雞翼還是可以的 我覺得是其中一樣必點的菜式 主打車仔麵吃的就是一個情懷 來香港必定要吃過香港特色 車仔麵

2024-09-13 980 浏览
路過深水埗,咁啱見到文記車唔使排隊。即刻過嚟食!車仔面,朋友問咩係車仔面?事實上係以前香港街頭推車仔當先到食嘅面。以後問佢點解咁出名,係因為一條街開咗四間鋪。間間都爆你有乜辦法?咪食咯,嚟好食嘅,係嗰個青菜魚蛋湯。大腸冇得講啦,好麻口好正好鐘意。哇又由於啊有豬肚啊豆腐蔔最入味好正。一定要點然後佢車仔面食尚唔係,唔算係湯面,應該係汁撈面。好濃郁嘅湯。有口味,你大屬於偏甜口係廣東人最愛!你係生意真係好好啊。5:00嚟食,嗰時冇乜人,但係我食完出嚟。排隊排到成條街。下次嚟食真係要早啲嚟。沒有任何款待啊!自己出錢
路過深水埗,咁啱見到文記車唔使排隊。
即刻過嚟食!
咪食咯,嚟好食嘅,係嗰個青菜魚蛋湯。
大腸冇得講啦,好麻口好正好鐘意。
哇又由於啊有豬肚啊
豆腐蔔最入味好正。一定要點
下次嚟食真係要早啲嚟。
沒有任何款待啊!自己出錢

2024-08-07 1533 浏览
在城市的繁忙街角,有一家車仔麵店,呢間車仔麵特別之在佢是有兩間地舖其中一間點完食物之後再右邊舖頭選好座位後店員便會親自送上食物擁有兩間地舖。油麵+豬腸、豬油渣、玻璃辣魷魚:豬腸嚼勁十足,豬油渣份量非常多 非常爽脆,再加上玻璃辣魷魚的微辣,非常香口,食完仲想食。 油麵+豬腸、魚皮餃、上湯花膠:魚皮餃鮮美多汁,上湯花膠湯底濃郁,與爽脆的豬腸完美結合,讓人回味無窮。 啲人成日話車仔麵,通常係越污糟先至會越好食,但係呢間車仔麵環境衛生做得不錯之餘嘢食係非常之好食已回頭多次

2024-07-30 1330 浏览
第一次食就出事,dinner呢到食完個肚已經覺得唔舒服,好似消化唔到咁,而且支豆漿好似無雪過咁。之後訓訓下個肚太唔舒服一直訓唔到,一起身就超級想嘔,跟住嘔左一。第2日發燒燒左成日,個肚keep住係咁叫好多胃氣。總之我因為佢blacklist曬所有車仔麵,以前已經覺得車仔麵好污糟,一食番就出事
2024-07-29
外卖送餐
Food is very ordinary yet price is the same as in a noodle restaurant in a shopping mall.Service is TERRIBLE! Staff shouted at us telling us to move quickly and step out of their way.In summary, it's better for you to go to a shopping mall noodle shop than to a barbaric, low-class, uneducated place like this MAN KEE CART NOODLE shop.

2024-07-20
2024-07-22 1838 浏览
文記車仔麵絕對值得一試!他們的招牌菜有幾個亮點,重點推介鹵水豬大腸,牛膀,手打魚肉,陳皮魚蛋和爽脆豬皮,簡直是層次豐富。不過要特別推薦的是一定要加上花椒油、辣菜脯和炸蒜,配上好少舖頭有提供嘅荔枝醋汁,整個口味層次感爆表,回味無窮。
2024-06-21 2283 浏览
第一次食呢間深水埗馳名車仔麵,雖然大排長龍,但安排得幾有系統,先排隊再落單,然後再入座,坐低之後就好快會有職員送碗車仔麵過嚟啦!枱面仲有好多調味料可以自行選擇~✨豬紅滷水雞翼溏心蛋牛腩公仔麵✨香辣雞軟骨瑞士雞翼蘿蔔牛孖筋油麵文仔嘅麵底同埋餸都比較多選擇,另外湯底好鮮甜,而且每款餸都味道出色,好入味!推薦必食嘅餸就係比較經典嘅瑞士雞翼、蘿蔔、牛腩等等!好難得有一間車仔麵餐廳無一款餸係伏嘅,難怪生意咁好,每次經過都係大排長龍~

✨豬紅滷水雞翼溏心蛋牛腩公仔麵

✨香辣雞軟骨瑞士雞翼蘿蔔牛孖筋油麵