2006-11-30
我之前睇食评呢间餐\厅好多过唔好, 一直好想好想黎食驰名既fish & chips, 今晚终于一偿所愿, 但系之前picture 热辣辣好好味既fish & chips 天堂梦碎, 反而系贴钱买地狱餐\来临...我同男朋友7 点钟左右黎到,去到reception 一眼望入面同出面都系得4台客, 我仲谂时间仲早又系weekday 所以无乜人卦... 我地拣左open area...一坐低waitress 问清水要暖定冻, 心中暗暗地为呢间餐\厅加分; 之后我地order 左2 个set dinner share 黎食, starter 系鱿鱼圈同烟三文鱼凯旋沙律, main course 系NY fish & chips 同唔记得咩意粉配咩鱼...个沙律汁未够水准, 但可以接受; 鱿鱼圈肉梅梅地, 肯定唔系新鲜. 但系算罢, 我要食食评中话好好味既fish & chips 嘛!!!main course 黎啦, 男朋友第一时间切左边位一旧我渴望已久既鱼俾我, 放入口之前望一望, 点解旧鱼肉咁唔结实咁既?! 放到入口, 哗, 肉质完完全全唔掂, 梅既!!! 非常失望!!! 食到鱼接近中间
main course 黎啦, 男朋友第一时间切左边位一旧我渴望已久既鱼俾我, 放入口之前望一望, 点解旧鱼肉咁唔结实咁既?! 放到入口, 哗, 肉质完完全全唔掂, 梅既!!! 非常失望!!! 食到鱼接近中间位置脆浆上面有芝士个part, 我自问食得好\"苏\", 哗! \"苏\"到我想呕!!! 再试chips , 净食无问题! 点埋俾所谓既blue cheese, 唉! 唔点好过点!
到个意粉, 意粉无问题, 但系鱼都系梅既!!! 非常非常失望!!! 失望到极点!
p.s. 如果一间餐\厅既selling point 系鱼, 唔该鱼要起码唔好梅又唔好鯹(虽然今晚我食唔到鯹味), sauce 调得唔好可以食客提点, 唔好将价就货, basic ingredient 做得唔好已经吓亲客人!