2024-07-09 124 浏览
印度菜我自己冇乜兴趣,朋友诚意邀请,一齐嚟咗呢一间西贡嘅餐厅,喺门口已经有惊喜!系一个酒吧风格,好靓㖞!如果朋友聚餐,或者想静少少,可以坐楼上,又系另一番风景。佢哋真系食物选择都几多,而且全部都有中文翻译,仲有一啲图片,方便大家可以选择叫咗嘢食之后,可以食咗呢一个免费送嘅薄饼先。配有三款唔同嘅酱汁,其中绿色青BB嘅就系薄荷味,几清新,几有趣芒果味嘅传统饮品,系一杯淡淡嘅乳酪,都几欣赏佢哋唔会落太多嘅糖,好啱香港人口味👍🏼👍🏼另外重头戏,就系炭火烧嘅巨型虾!炭火香气扑鼻,虾肉非常厚身,味道同口感都一流!配上印度香料饭,同埋多款唔同嘅蔬菜,好食!呢餐饭绝对令我对印度菜改观,原来可以咁啱香港人口味,下次再嚟过先

如果朋友聚餐,或者想静少少,可以坐楼上,又系另一番风景。

另外重头戏,就系炭火烧嘅巨型虾!