2011-04-18
系lane crawford买完嘢之后, 家姐话要食froyo, 所以去最近嘅yomama食家姐例牌要double oreo同honey, regular original $38今日个女仔好慷慨, oreo同honey落得好多好多, 其实根本只系钟意食toppings嘅家姐, 一见到杯变咗做黑色嘅froyo就好开心我就唔钟意, 因为我钟意yogurt本身嘅酸味, 所以toppings只会拣水果或者granola但系$38 有咁多toppings都几抵食嘅, 只不过俾我嘅话, 我会用途36黎买苹果包yomama嘅honey系froyo 店最好嘅honey, 我讲嘅系同froyo嘅合榇度, 唔系qualityyomama嘅honey, 清甜得黎同froyo好夹, 就算今次落咁多都唔会只系食到甜味, 浪费咗yogurt嘅酸味相反九龙城嘅smile用嘅虽然系高级嘅manuka honey, 但唔系高级就代表一定好, manuka honey太过浓味, 质感亦都太过厚重, 甜度爆灯我觉得成杯froyo就冇咗𠮶份清甜+酸味, 甜过晒雪糕, 咁嘅话点解唔食雪糕呢?oreo大小亦系咁多froyo店最
我就唔钟意, 因为我钟意yogurt本身嘅酸味, 所以toppings只会拣水果或者granola 但系$38 有咁多toppings都几抵食嘅, 只不过俾我嘅话, 我会用途36黎买苹果包
oreo大小亦系咁多froyo店最好嘅, 唔会只系oreo碎, 亦唔会大得济好难食,
yomama系我继yogurtime之后最爱嘅froyo, 但系唔知道系咪早前食得太密, 依家有啲厌...
但系我相信系黎紧嘅夏天froyo又会变番我嘅最爱