2024-11-13
呢排天气凉凉地,同朋友出街就会谂起打边炉,咁啱经过见到一间叫一鼎嘅火锅放题店,见到个Menu睇落都唔错就决定试吓我哋决定食澳洲200日谷饲牛肉个餐,一入到去环境几阔落,我哋两个人张枱都几大,汤底就一人一锅,我同朋友就拣咗店舖推介嘅红烧火牛同蕃茄为主嘅汤底,蕃茄汤酸酸地几开胃,而红烧汤入面有几旧和牛粒,小小辣味汤底亦唔会好咸好重味一嚟到会先上几种肉类,有牛舌、谷饲牛、北海道四元豚,喺侍应上菜嘅同时我哋梗系出去buffet吧拎嘢食先啦,佢嘅buffut吧主要系拎蔬菜丸类同埋主食其他配料可以扫QR code落单,配料小食种类好多,例如有炸物、凉拌小食、海鲜,当中最吸引我嘅就系花椒鱼皮同埋梅子粉地瓜条佢呢度其中一个嘅卖点就系手摇饮品任饮,仲要系即刻冲㗎,呢样嘢就已经系一个吸引之处另外仲有生啤任饮,啱晒钟意饮酒嘅朋友咁嚟到食火锅梗系主力食牛肉啦,佢嘅谷饲牛肉味道好浓,食落有种独特的香味,推荐👍🏻!食饱饱之后出去拎整杯雪糕,有乳酪雪糕同牛奶雪糕两款,仲有个生果吧,食完满满的牛肉就可以消滞解腻一下,呢餐真系好丰富好满足!
另外仲有生啤任饮,啱晒钟意饮酒嘅朋友
咁嚟到食 火锅梗系主力食牛肉啦,佢嘅谷饲牛肉味道好浓,食落有种独特的香味,推荐👍🏻! 食饱饱之后出去拎整杯雪糕,有乳酪雪糕同牛奶雪糕两款,仲有个生果吧,食完满满的牛肉就可以消滞解腻一下,呢餐真系好丰富好满足!