2019-09-02 1419 浏览
最近发现周围都开左唔同种类,各式各样既打边炉,我本身就对打边炉呢件事非常有兴趣,所以只要一上网揾到边一间好少少嘅我就会揾朋友去试,今日又揾到一间喺佐敦嘅打边炉,到咗嘅时候发现真系全场满座,环境好干净,好简洁,我谂呢间应该算系台湾火锅。首先店员叫我地拣汤底,净系拣汤底都有17个汤底俾你架,呢个对于我呢种选择困难症嘅人来讲,真系一个好大嘅考验,所以我都系交俾我个朋友拣,最后我哋拣咗个花胶鸡窝,叫咗汤底之后佢就俾我哋喺个电话个Apps𠮶度落单叫嘢食,咁火锅嘅配料就同出边嘅差唔多,不过佢啲牛都几新鲜嘅,几有牛味系正式打边炉之前佢哋呢度有个特色,就系咸蛋鱼皮啦,每张枱都有一份咸蛋鱼皮,枱面有唔同味道嘅调味料,你选择左你想要嘅调味料之后,就将啲鱼皮放落个纸袋度,然后就好似麦当劳Shake Shake薯条咁样,一瞬间就有得食啦令一样比较特别嘅嘢呢,就系佢呢度有一个雪柜嘅冷泡茶,呢个我都冇喺其他打边炉嘅地方见过,我拣咗一支及桂花乌龙,同埋乌梅山楂茶,就开始左今日嘅打边炉啦,任食打边炉系最好,唔使就住就住。我发觉呢间打边炉都有好多唔同特色嘅丸可以食,种类丰富到食晒啲丸之后其实个人都已经饱咗,本身冇人仲可
我发觉呢间打边炉都有好多唔同特色嘅丸可以食,种类丰富到食晒啲丸之后其实个人都已经饱咗,本身冇人仲可以叫一份雪糕嚟食,但系我哋都已经食唔落啦