2023-08-28
🇭🇰渌鼎记 ·爵爷无限时火锅放题$368呢个边炉放题真系超级抵食 好适合一班男士去 不过我地其实都系3个女仔去😂😂佢系冇限时嘅 而且劲多嘢食 食物质素都比我想像中好食 我地最后系真系食到佢闩门 食到超饱😎😎·锦绣前菜 l 日本直送时令利身首先一坐低佢系有四款前菜俾你嘅 呢四款都唔错 好好食 个盐酥鸡好脆 拍青瓜同金钱肚调味都好好🥒之后佢个刺身都好大盘 全部都好大粒 几新鲜 尤其系帆立贝 鲍鱼同螺片都唔错 不过我自己就觉得佢略嫌雪得冻咗少少🍣·藤椒烤鱼 l 花胶美人锅 l 豪华海鲜拼盘之后主食系有唔同既烤鱼 酸菜鱼同鸡煲拣 因为我地惊太饱 所以就拣左感觉上细份啲既烤鱼🐟🤣佢呢一个鱼份量都几多 而且鱼肉都几嫩 不过佢个藤椒比我想像中都辣几多 而且都几麻🌶️🔥之后火锅汤底我哋就拣咗呢个花胶美人锅 佢呢个入面都有好几旧花胶既 不过食落花胶味唔系好出 饮落都唔系特别滋补 就系一个正正常常嘅汤底 大家可能可以试下其他汤底🤪反而佢个海鲜拼盘我自己觉得几有惊喜 佢系真系所有海鲜都好大粒 食落好鲜🐙🦐🦪·顶级手切牛 l 手打墨鱼丸 l 蔬菜 l 竹遮毛巾之后佢每一台仲有一碟顶级手切牛 呢碟又系几有惊喜 佢
爵爷无限时火锅放题$368
锦绣前菜
藤椒烤鱼
顶级手切牛
之后佢每一台仲有一碟顶级手切牛 呢碟又系几有惊喜 佢个纹路好靓 食落肉质都唔错🐮之后佢仲有好多唔同嘅配料拣嘅 猪肉片同牛肉片呢啲就正常发挥 反而丸类几好味 尤其系墨鱼丸口感好好🦑题外话讲一个好好笑既插曲 因为呢度系电话落单既 但系电话上面得肉类同海鲜 我地睇左好几次都揾唔到任何蔬菜 但系打边炉实咁多肉真系好想食菜架嘛 所以我地就忍唔住问左职员有无菜🫢😂之后佢呆左望住我地 话出面自己攞😂😂😂原来出边有个自助区 有好多菜 菇 丸类同埋面 笑死😂
#rbyeat
#rby港式