2018-08-07 137 浏览
一朝早想静静地饮杯咖啡,放松下,醒一醒,之后去附近睇早场,所以嚟咗呢间新d又光d嘅 Starbucks。电梯落地库之后,立即静咗d。好似比旧分店多d产品卖,有两大个位展示产品嘅。电梯落嘅时侯就见到 "Coffee is about exploration",好似要准备进入咖啡世界咁。场内仲有句 "Pour your heart into it" 系俾员工睇要有 heart 冲咖啡,定系俾客人睇要全心投入自己嘅事呢?场内仲有个咖啡枱,有个职员负责滴滤咖啡嘅,不过我今次未试,因为时间唔会太长可以慢慢叹。下次有多d时间 hea 再嚟试下~ 点咗 tall 嘅 Americano,咁就可以试清楚个新出嘅紫薯挞嘅味道喇。紫薯挞有紫薯吉士馅,中面有紫薯蓉及紫薯粒,一次过食到多种紫薯感觉。场内位比大部分旧分店多,而且光少少,可能仲因为家私用咗浅色d嘅关系。头先10点几都仲有好多位,静嘅,慢慢去到11点几就每张枱都有人喇,仲有小朋友嘈嘈闭闭。有位嘅清洁职员好快手清枱架,所以感觉比其他分店快d有枱同干净。柜台做嘢𠮶到d职员都 nice 嘅,而且佢地有 friendly 工作上嘅交流同提点,气氛好,食嘢

好似比旧分店多d产品卖,有两大个位展示产品嘅。

柜台做嘢𠮶到d职员都 nice 嘅,而且佢地有 friendly 工作上嘅交流同提点,气氛好,食嘢都开心d呀~
2018-08-04
早餐