2006-07-29
一向都有去开delifrance食野, 今日同男友行开呢度,就食个lunch首先,假日好多人,d位好迫,坐得不舒服叫左个两个set先讲餐汤, 一个系忌薕磨菇汤, 一个系洋葱汤, 洋葱汤ok, 但忌薕磨菇汤系非常难饮!, 首先佢好稀,系沟太多水, 味道只饮到奶味...普通delifrance既忌薕磨菇汤系好饮好多,唔明点解. 跟汤的蒜蓉包, 如楼下的所说,又冻又硬(系硬唔系脆)一定要浸汤. 唔好食!珍珠带子天使面, 同埋龙脷天使面, 落左后先话龙脷天使面卖哂,于是两个都要珍珠带子天使面, 味道一般,佢话伴蕃茄芝士汁, 唔觉有芝士味. 总之好普遍啦最后的热咖啡,系难饮, 唔香,好稀冇咖啡味, 只需落几滴奶.唉!其实有一些普通的delifrance既咖啡都ok的,就系唔明点解有一些店整得好难饮,仲要系什么bistro, 收贵d但出黎差咁多.而且都属于delifrance,应该好好做下品质管理,唔好整到有d分店好有d唔好. 仲要饮完后我同男友都觉得有d头痛=.= (有时我饮到一些唔好的咖啡,会有d头晕/头痛)服务方面,不太满意,首先一张2人台已唔系大, 佢d汤好耐先上, 一上汤就即刻上埋天使面
首先,假日好多人,d位好迫,坐得不舒服
叫左个两个set
服务方面,不太满意,首先一张2人台已唔系大, 佢d汤好耐先上, 一上汤就即刻上埋天使面+咖啡, 根本唔多够位, 好迫.食得好唔舒服. 落单时又唔讲冇哂龙脷天使面,(隔离台的waitress有讲比个客知,我地果个冇). 另外佢只话有忌薕磨菇汤同杂菜汤, 我系听到隔离台有洋葱汤选,先叫佢改汤. 上咖啡时, 冇跟奶比我地,本来我唔为意,因为delifrance一向中意帮你落埋奶,但看看杯咖啡咁黑先知佢冇落奶, 但又唔跟奶,要我出去问人拎.
隔离台两个人同我地一样,d野都系放唔落,一次过上哂d野比你,死未. 后来走左后,黎左个女仔食tea, 叫件蛋糕同埋奶茶, 等左好耐催左3次,先送上黎,佢都好激气.
总括黎讲,比呢个价钱得到咁样既味道同埋服务质数, 唔太顺! 我都系去返一d食过觉得好味的delifrance分店既三文治餐好过.