2021-05-27
🍱《好好便当》I▪️🅘🅝🅣🅡🅞当人人好挂住台湾嘅美食时,我就发掘到香港一间台式食店❗️佢就系位于鲗鱼涌B出口行3分钟就到嘅「好好便当」❗️不论门面还是内部装修,都好有台湾夜市小铺感❗️坐定定就填点菜纸,唔好睇小呢张点菜纸,设计好靓㗎👍🏻成个气氛就好似身于台湾夜市中🙈🔺 鹌鹑蛋肉燥干拌面鹌鹑蛋卤得好入味😋浓浓嘅肉燥,半肥半瘦👍🏻配搭上乌冬,不错啊配料也有好多:卤得好入味嘅萝卜、爽脆嘅黄瓜、高丽菜、卤蛋半只、芫荽🔺 台式小吃拼盘整个拼盘就系台湾夜市最常见到嘅食物😋所有都炸得好香脆❗️包括台湾香肠:无得输,点整都咁好食,超香浓嘅香蒜墨鱼腐皮卷:第一次食,几特别,外脆内弹牙酥炸花枝丸:外皮香脆,内里嘅花枝丸弹牙蒜脆杏鲍菇:外脆内爽软,有菇菇爆汁嘅感觉塔香盐酥鸡:啖啖肉带小许juicy价钱其实都几平民,大家可以一试🙊I▪️🅟🅡🅘🅒🅔🔹 鹌鹑蛋肉燥干拌面 🔸HKD 40🔹 台式小吃拼盘 🔸HKD 68🔹菊花绿茶🔸HKD 8Total HKD 116I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌 鲗鱼涌 📍英皇道937号地舖
I▪️🅘🅝🅣🅡🅞
🔺 鹌鹑蛋肉燥干拌面
鹌鹑蛋卤得好入味😋
浓浓嘅肉燥,半肥半瘦👍🏻
配搭上乌冬,不错啊
🔺 台式小吃拼盘
整个拼盘就系台湾夜市最常见到嘅食物😋所有都炸得好香脆❗️
包括
台湾香肠:无得输,点整都咁好食,超香浓嘅香蒜
墨鱼腐皮卷:第一次食,几特别,外脆内弹牙
酥炸花枝丸:外皮香脆,内里嘅花枝丸弹牙
蒜脆杏鲍菇:外脆内爽软,有菇菇爆汁嘅感觉
塔香盐酥鸡:啖啖肉带小许juicy
价钱其实都几平民,大家可以一试🙊
I▪️🅟🅡🅘🅒🅔
🔹 鹌鹑蛋肉燥干拌面 🔸HKD 40