2010-12-15
本身好钟意打冷同打边炉! 所以今次我会一次过介绍两间我最喜欢的给大家!我可以话试过大部分有名嘅潮周打冷。有D 得个贵字, 有D 平但系水准奇差! 而此店就价钱合理,好食! 唯一系坐得无咁舒服,但系大排档又真系几有香港风味嘅!鹅颈起骨 : 超好味每次我一定叫! D卤水好入味! 正!韮菜猪红 :一样好传统嘅潮周菜式, 但系要做到D 猪红入晒味就真系唔系到到做到喇! 此店此菜式做得几好, 唯一缺陷系另一主角韮菜次次都好老! 炸饼 : 此菜做得好好! 虽然系炸物, 但系一D都唔油! 大家不妨试下!以上三样是本人觉得做得几好的! 但除此之外实佢地所有嘅卤水野都做得好好!大家可以放心 order 自己喜欢嘅卤水菜式,应该不会失望! 但千其唔好叫小抄! 一来等得耐, 二来水准麻麻!价钱大约$140 一位食饱饱!
鹅颈起骨 : 超好味每次我一定叫! D卤水好入味! 正!
价钱大约$140 一位食饱饱!