2023-09-18
🇭🇰La Paloma·Premium Menu Chef’s Selection $688pp呢间我好耐之前食过一次㗎啦 今次比我印象中更加好食😍😍而且佢呢个menu超丰富 可以一次过试佢好多野食 开心🥳·60-month Iberico Ham Platter l The Real Tomato Bread l Ham Croquettes佢个60个月既ham系真系即刻片 劲正 而且佢食落真系劲咸香 正🐷之后佢呢度个蕃茄面包系用咗传统嘅做法 要先用个生蒜头捽落个面包度🧄再自己挤啲番茄肉 再加少少橄榄油同埋海盐 食落蒜味好出 超有层次 个面包都好脆🍅😍最后个croquette热辣辣 入边𠮶馅料都好creamy 好好味😋·Tender Octopus Legs l Roasted Suckling Pig之后个menu本身系跟牛肉汉堡嘅 不过因为我地唔食牛 餐厅就转左呢个八爪鱼脚俾我哋 佢呢个八爪鱼真系好淋滑🐙不过我自己更加钟意佢个suckling pig 佢呢个个皮系超薄 而且好松化 系好似一咬就系个口到化开咁 好正🤩🤩之后个猪肉都系好完美嘅半肥瘦 食落劲邪恶 但系劲好食🐷·Two
60-month Iberico Ham Platter
Tender Octopus Legs
Two Kinds of Paella
Basque burnt cheesecake with raspberry sorbet
📍西环西营盘皇后大道西189号西浦1楼