2019-08-25 81 浏览
最近好多石板牛的出现,今日行过厚福街见到一间就决定去试试。系门口就见到有自动贩卖机,上面有晒咁多款肉类选择。见到加$30就可以有套餐,套餐包了饭/薯蓉/意粉、汤、沙律同饮品,饭/薯蓉/意粉仲可以任添!如果惊食唔晒就可以选择单点配,每款$10。由于呢到既牛都有好几款种类,我今日就简左牛柳,贪佢咬落juicy!牛既份量选择包括有200g、300g同400g,我都几钟意食牛所以简了300g入到铺头见到呢到有好几款酱汁比大家简,包括有柚子味酸汁、烧肉汁、白松露蒜油等等。过左一阵就等来了主角!听到d牛柳系块石板上滋滋咁烧,上台时都会系上面舖块纸巾以免弹油,好贴心!由于系石板上烧,所以我都忍唔住好快切开d牛柳,然后等佢系石板上加热。因为我比较钟意食熟d,呢到既石板系足以帮我烧到岩我既熟成度。牛柳厚切,热辣辣入口,十分多汁好味,系feel到d肉汁好够新鲜,唔点任何酱汁都好正!之后我再点上各款酱汁配搭,我个人最喜欢就系白松露蒜油加烧汁,送饭都一流!最后食到饱饱咁离开,下次都会推介朋友黎食!
最近好多石板牛的出现,今日行过厚福街见到一间就决定去试试。