2007-08-19 11 浏览
同男朋友睇戏之前有点点时间,想揾个地方坐下饮杯野。皇后饼店的cake一路都好受欢迎,又见地方都唔错,就入去坐下。呢期有tea set,类似high tea,$80/person ($140/2 persons)。我同男朋友都唔太肚饿,叫左1 person的set,有一件cake、一份tart (2小块酥同2小件三文治)同埋一杯饮品;我地另外叫多左一杯cappuccino。cake有十几款选择,我地点左个forest。service方面就一般啦,有个相对地老dd的阿姐就好似唔系好知自己做紧咩,问亲d咩都会乱答d information……问佢个set系咪有tart,佢居然话只系得件cake,如果得件cake就唔洗$80/person啦~食物味道唔错,tarts同三文治好明显就系hea既,不过件cake真系唔错,有好多果肉,甜味都刚刚好。不过我就觉得一年cake都系$15-$25左右,叫埋cappuccino ($35)都只系$60,呢份tart同三文治亦都唔值佢原价的$30 (或者差价的$20)……总之如果大家去食,我suggest大家散叫,根本唔需要叫呢个set~ 不过食物都算系咁既~