2009-02-14
上星期日, 刚好有朋友生日, 特别挑选印尼的餐厅试一下...一入去先知系茶餐厅的形式, 虽然我唔系咁钟意, 但听朋友话好食, 所以点都要试下..不过好多人等位, 而餐厅唔系好大, 好不容易才坐低, 但个位好窄...我地点左鸡翼, 栗米饼, 巴东牛肉同黄姜饭.鸡翼: 好劲蜜糖味!! 好正... 蜜糖平均沾在鸡翼的皮上, 每一啖好香甜~~栗米饼: 外脆内软....巴东牛肉: 个汁好浓, 而且牛肉一点都唔老黄姜饭: 有好几款配菜同花生肉松, 将肉松同饭混在一齐食, 又香又有咬口!! Good\除左食物, 我觉得呢度的老板同伙计都好好人!! 虽然好忙, 但系好细心..因为我们食完鸡翼有好多骨, 他们都帮我们清理好, 等我们张枱干净d.另外, 我朋友生日, 可能听到我地唱生日歌, 竟然播放生日歌!! 全个餐厅的气氛都好好, 播完歌, 全餐厅的人都拍晒手!! 好开心~~ 食完饭仲请我们食姜糖添~~我地都好钟意呢间餐厅, 仲约埋黎食多次添..

我地点左鸡翼, 栗米饼, 巴东牛肉同黄姜饭.

栗米饼: 外脆内软....

巴东牛肉: 个汁好浓, 而且牛肉一点都唔老

食完饭仲请我们食姜糖添~~

我地都好钟意呢间餐厅, 仲约埋黎食多次添..
  • 鸡翼
  • 栗米饼