2010-10-12 12 浏览
我们订左位,六点多就到餐听,唔洗等就有位!虽然餐听装潢唔华丽(好平实),但系𩠌菜令人难忘。爸爸系潮洲人,但我对潮洲菜,除左食粥打冷外,就唔系好有概念。到潮州冷小炒食饭,食左一餐地道的潮洲菜,有一股耳目一新的感觉。蚝仔粥味道恰到她处,好甜好好味!卤水鹅片咸味刚刚好,好入味!卤水猪大肠配豆腐香软可口,同样美味,我们好快就清晒成碟!蚝饼足料,炒皇帝菜清甜!潮式双面皇系全晚的惊喜,炸好的潮洲面,加醋同糖,意外地好味!炸面香脆可口,加醋同糖有奇妙的美味效果。(等于食提子加cheese (例如:Brie)奇妙地好夹)我地问伙记D面系o羊野面,伙记话系o向潮洲入口买回来,仲想买番屋企试下煮o添,算LA。冻大眼鸡配面鼓酱令我们有点失望,条鱼唔够新鲜。 下次会试下乌头。总结来说,我们一家都好满意,会有空再来帮趁。

蚝仔粥味道恰到她处,好甜好好味!

卤水鹅片咸味刚刚好,好入味
!

卤水猪大肠配豆腐香软可口,同样美味,我们好快就清晒成碟!

蚝饼足料,炒皇帝菜清甜!

冻大眼鸡配面鼓酱令我们有点失望,条鱼唔够新鲜。
下次会试下乌头。

总结来说,我们一家都好满意,会有空再来帮趁。
2010-10-02
庆祝纪念
纪念日
  • 潮州卤水鹅片、卤水猪大肠、潮式双面皇