2018-09-26 145 浏览
中秋节日,去铜锣湾搜购月饼,经过登龙街,正好肚仔饿,又系午饭时间,醒起朋友提起有间越南餐厅唔错,于是就决定今日去试下,上到去,感觉间餐厅好舒服干净,我地安排坐左喺卡位,好阔落,窗边嘅位置,全部都有咕𠱸,好有家嘅感觉,中午有lunch set 提供,免加一👍🏻👍🏻👍🏻越式猪颈肉捞檬天气热,食捞檬就最啱啦,配料有青瓜丝,萝卜丝,花生碎等,捞埋个汁,非常开胃,个猪颈肉真系一赞,味道非常好,有个冲动想加碟烧猪颈肉😋😋越式榄菜肉碎炒饭见到呢款炒饭,未试过,于是试一下,入口又比想像更好食㖞,榄菜分量好重要,过多会太咸,过少又带唔出个味道,呢次就真系啱啱好,而且炒饭最怕好多油,呢个亦都唔会,我地食得开心又放心,厨师功夫一流👨‍🍳👨‍🍳👍🏻👍🏻春卷,牛油鸡翼午餐可以加$25加一款小食,梗系试多两样食物啦,牛油鸡翼系水准之作外,个春卷真系好好味,脆口又唔会成口油👍🏻👍🏻珍珠奶茶呢个饮品系我诚意推荐㗎,非常非常滑,一定要试试

越式猪颈肉捞檬

越式榄菜肉碎炒饭

春卷,牛油鸡翼

珍珠奶茶
呢个饮品系我诚意推荐㗎,非常非常滑,一定要试试

2018-09-24
  • 珍珠奶茶