2011-03-28 7 浏览
好耐冇食上海菜, 上网揾到呢间D小笼包几吸引, 就黎试下黎到o岩o岩好有两个卡位, 不过系搭台茶位冇记错系$5, 专门有个水吧冲茶, 不过唔觉得特别好饮担担面, 花生酱不多不少, 微辣, 面都算弹牙, 我差D饮哂佢D汤 小笼包 (原味), 一睇就知每只里面都好多水, 系出面好难揾到, 果然有成只羹咁多水, D肉六都唔韧, 皮薄, 要好小心夹川味小笼包, 外表同原味小笼包差不多, 只系头顶多左粒红色野, 一啖啪落水, 大镬! 即刻咳, D辣油痴住哂喉咙同臭腔, 感觉好似煲滚D辣油黎饮咁, 我唔多食辣, 麻麻地回锅肉炒年糕, 味道适中, 回锅肉见到有肥膏, 但系食落食爽o既, 年糕可以再煮稔D醉鸡, 花雕味重, 不过唔入味, 同埋带苦 油炆笋, 唔够味高力豆沙, 纯粹因为佢用左粉红色沙糖, 所以先贪得意叫, 本身唔钟意食, 果然唔系我杯茶4个人黎食饭, 坐埋一齐, 系唔错o既食饭地方, 要搭台, 就差少少喇
好耐冇食上海菜, 上网揾到呢间D小笼包几吸引, 就黎试下
黎到o岩o岩好有两个卡位, 不过系搭台
茶位冇记错系$5, 专门有个水吧冲茶, 不过唔觉得特别好饮

醉鸡, 花雕味重, 不过唔入味, 同埋带苦

油炆笋, 唔够味

2011-03-24