2023-09-29
《古今二 (The ONE) (尖沙咀)》居酒屋寿司店就食得多,日式创意都系第一次,超出我嘅预期😋🎇烟花-辣味三文鱼吞拿🌪️超级龙卷风-鳗鱼海老平时去食卷物一般都系太卷、加州卷,古今二嘅创作料理无论系造型或者味道上都好有谂头😃三文鱼同吞拿有些微调味微微嘅辣令到鱼生鲜味更出,鳗鱼淋身、炸海老酥软配埋薯片成件事好香口👍🏻🥑蟹柳沙律🥗个沙律一拎到上嚟我都吓一吓😂因为份量真系大到dum一声。起初以为系啲菜多郎起先咁大兜,点知两个人一啖菜一啖蟹柳一啖牛油果,足料到食极都食唔哂,用嘅沙律菜都好新鲜,沙律酱都落左少少辣汁令到成件事无咁单调🫶🏻我嘅营养目标达成!🍢盐烧白鳗、鹿儿岛黑豚荔枝卷串烧🍡平时食开嘅鳗鱼都系蒲烧,盐烧呢种煮法好考师傅嘅功夫同埋食材有几新鲜。今次呢串10分嚟讲我比9分,差一分系咩?就系后悔无叫多两串🤣 荔枝黑豚卷都好出色,在于水果啲酸甜解左黑豚肉嘅腻,成件事match🙌🏻如果你都想试下呢间日式创作料理,记得bookmark定呢间餐厅,约埋三五知己一齐嚟试下👨👨👧👦 地址: 尖沙咀弥敦道100号The ONE 5楼502号舖#japanese #creativemenu #sas
居酒屋寿司店就食得多,日式创意都系第一次,超出我嘅预期😋
🎇烟花-辣味三文鱼吞拿
🌪️超级龙卷风-鳗鱼海老
🥑蟹柳沙律🥗
🍢盐烧白鳗、鹿儿岛黑豚荔枝卷串烧🍡
地址: 尖沙咀弥敦道100号The ONE 5楼502号舖
#japanese #creativemenu #sashimi #sushiroll #eel #skewer #salad #crabsteak #asianfood #sake #kokon2 #drinksanddine #hkfood #drinks #hkfoodblogger #hkfoodie #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram