2024-11-28 940 浏览
男朋友好钟意食韩式烧肉嘅炉边蛋,知道炑八原来有任食放题,炉边蛋可以任加,即刻去试下😎我地叫左个中价套餐,价钱系💰288食90分钟,套餐主打可以任食韩牛外群肉、薄切牛舌、炑八厚切五花腩、芝士八爪鱼🐙同埋韩式红虾,不过我地见菜品咁多,紧系咩都叫黎试下🥳一入座已经摆低韩式小菜同埋沙律,仲有加左炉边蛋同埋芝士粟米,除左沙律之外,其他都可以任意添加👍烧肉我每样叫左一份黎试下,份量好多,牛、猪、鸡都有,样样都好好食🤤调味过嘅梨汁牛扒、韩牛外群肉同薄切牛舌好重牛味,烧完肉质都软焾。厚切五花腩无调味,但系油脂丰富,烧到脆脆地加埋泡菜一齐食最解腻。韩式猪皮超好食,必叫👍👍本身质地好厚实,烧完外脆内软,口感烟靭,我食左三大块🥹🥹食韩烧,梨汁鸡肉都系必叫,鸡肉口感嫩滑,梨汁令鸡肉更加好食,口感更好🥰海鲜都好多选择,红虾烧完好弹牙,蒜蓉牛油生蚝🦪一定要叫,好新鲜,质素相当唔错,八爪鱼🐙烧完口感柔软,都几好食👍蔬菜方面我地叫左牛油杂菌同埋牛油金针菇,同单点一样咁好食🤤除左烧物任食,好多韩式料理都可以任叫,全部都系迷你版,可以咩都试下。我地叫左水冷面、海带汤、酱油炸鸡、蜂蜜牛油炸鸡等。炸鸡新鲜炸出黎,食落外皮酥脆

蔬菜方面我地叫左牛油杂菌同埋牛油金针菇,同单点一样咁好食🤤

除左烧物任食,好多韩式料理都可以任叫,全部都系迷你版,可以咩都试下。我地叫左水冷面、海带汤、酱油炸鸡、蜂蜜牛油炸鸡等。炸鸡新鲜炸出黎,食落外皮酥脆,肉汁丰富,调味啱啱好👍

水冷面酸酸甜甜,口感爽滑,一路食烧肉一路食水冷面,令到胃口更加好。海带汤都唔错❤️

我地见到朝日有气果酒做紧优惠,第二杯半价,所以都叫黎试下,我地叫左红石榴味、蓝橙味,酒味唔浓烈,但系好够气,两杯都好清新👍

消费价钱:2人💰762,人均💰381

结论:
(10分为满分)

味道:8/10
性价比:8/10
回头指数:8/10

餐厅名称:炑八韩烤
餐厅地址:旺角弥敦道628号琼华中心5楼

#炑八 #炑八韩烤 #Meokbangbbq #먹방 #韩烧 #烧肉 #韩国菜 #韩国餐厅 #韩国烧烤 #韩国料理 #韩牛 #无限添加炉边蛋及芝士 #韩国直送食材 #koreanfood
  • 前菜
  • 厚切五花腩