2024-07-26
呢间啲装修设计branding都好靓。不过啲汉堡价位好高,最平𠮶个都要$108,冇得单叫,选择唔跟薯条、沙律、饮品,对细食嘅我太不friendly但我又好想试佢啲汉堡。烤大啡菇黑松露芝士牛肉汉堡视觉上好吸引,芝士流晒出嚟。啲薯条可以点啲黑松露芝士,马上变咗黑松露芝士薯条,咁样几好食。啲沙律菜食得出系新鲜、贵价靓菜可惜重点来了,整个包都好干,唔够味,有几点希望改善。第一,个包一啲都唔脆,煎/ 烘唔够就夹料,好似甚至冇烘过?! (因为见到有pat黄色,应该系芥末酱喺个白雪雪嘅包底)。好失望,以为包底脆系汉堡店expect应该要有嘅第二,成个包都好干身,牛肉冇肉汁,个包除咗黑松露芝士之外,系真系冇其他酱汁…… 唯一见到嘅可能系芥末酱,不过都俾个包吸收晒。食嘅时候,除咗溶溶哋咗嘅芝士之外,完全冇酱汁滴出嚟 个芝士虽然系流心,但完全提供唔到水份。食汉堡包嚟讲冇汁滴出嚟,其实系好唔寻常。第三,黑松露芝士,但食落完全冇黑松露味,香味亦都冇,可能系比芝士嘅咸味盖过?但我真系食唔出有认真呢个价位期望一定系高啲,但真系用返汉堡嚟比较有更多更好味、价位仲要可以平三倍嘅选择。 >> 观塘汉堡推
烤大啡菇黑松露芝士牛肉汉堡
啲沙律菜食得出系新鲜、贵价靓菜
可惜重点来了,整个包都好干,唔够味,有几点希望改善。
>> 观塘汉堡推介: My Burger, 意堡