2022-10-04
好开心今次同妈咪来到网红推介的翠林辣蟹舫到食小菜叹海鲜,呢到海鲜款式种类多,有时餐牌都未必有架,可以听下侍应介绍再自行落单。今次叫左以下几款出名菜式⬇️⬇️⬇️🍤 黄金流沙虾球 ~ 好多人推荐比我叫我来到必点的得奖菜式, 食过就明白点解咁多人推荐了,虾球大只爽脆弹牙,下层的黄金流沙做得好出色,如唔怕热气绝对要用汤匙大口大口接住食香脆可口。🦀 避风塘炒蟹 ~ 来到蟹坊紧系要点返味炒蟹啦! 妈咪话食避风塘先够镬气,蟹肉大只肉质鲜甜, 加上d 炸蒜超级惹味,绝对唔可以错过。🥩 蜂蜜烧汁牛仔粒 ~ 爱食牛仔粒的可以点返碟, 因为呢到d 牛仔粒够腍 ,入口有点点蜂蜜的甜蜜味,so sweet 😋🥬 香芋虾肉浸娃娃菜 ~ 娃娃菜食得多咁煮真系第一次, 超赞啰!香芋炸过再加虾肉和上汤的煮娃娃菜,令本身甜的菜,加添更多色彩味道。
今次叫左以下几款出名菜式⬇️⬇️⬇️