2019-02-24 212 浏览
平时都好少嚟何文田,对上一次嚟就系成年前为咗饮杯丸茶手作特登黎。今次就系食扒,一来到我觉得餐厅装修都几特别,入到去有我钟意𠮶啲霓虹灯作嘅唔同物件形成嘅装饰,几特别几靓,我几钟意。咁之后我哋就嗌咗。美国390日谷饲Prime级平我铁牛扒。 我哋都加咗藜麦沙律同埋餐汤,今日餐汤系南瓜汤。之后就再叫咗dirty柠檬特饮。首先讲下一入去店员就会分派呢度嘅特色就系任食薯条,咁我觉得都系几好嘅,起码系一个噱头lor。因为薯条有阵时真系附送喺餐𠮶度就唔会太多,咁有阵时想再过下口瘾就要可能要叫小食,咁又太多同埋又要嘥钱。咁呢度店员喺个碟度会分适量嘅薯条畀你先。食完佢就会再问你需唔需要,所以要就加唔需要就唔使加。 佢呢度用嘅系好似麦当劳咁嘅幼身薯条,我初头都谂住系普通薯条但系原来唔系。一食落去有一阵好香嘅黑松露味道,但系佢喺样上面系完全睇唔出有任何其他成分,就咁睇你会以为系普通薯条啫, 我谂可能系用咗黑松露嘅油炸。就系呢度特别嘅地方或者我都知道有啲调味粉系可以好似冇颜色好似啲盐咁样但系其实已经系用咗唔同嘅味道去调味嘅调味粉,都会有呢一个可能。咁佢就用茄汁畀我哋一齐食啦都好清新。佢咁黑松露味都系几宜人,可
黑松露薯条
因为薯条有阵时真系附送喺餐𠮶度就唔会太多,咁有阵时想再过下口瘾就要可能要叫小食,咁又太多同埋又要嘥钱。咁呢度店员喺个碟度会分适量嘅薯条畀你先。食完佢就会再问你需唔需要,所以要就加唔需要就唔使加。 佢呢度用嘅系好似麦当劳咁嘅幼身薯条,我初头都谂住系普通薯条但系原来唔系。一食落去有一阵好香嘅黑松露味道,但系佢喺样上面系完全睇唔出有任何其他成分,就咁睇你会以为系普通薯条啫, 我谂可能系用咗黑松露嘅油炸。就系呢度特别嘅地方或者我都知道有啲调味粉系可以好似冇颜色好似啲盐咁样但系其实已经系用咗唔同嘅味道去调味嘅调味粉,都会有呢一个可能。咁佢就用茄汁畀我哋一齐食啦都好清新。佢咁黑松露味都系几宜人,可接受。我谂唔系特别钟意黑松露嘅朋友都会接受到,会淡淡散发著一种味出嚟。唔系要沾点黑松露酱,唔系要真系落一片片或者一粒粒嘅黑松露先得。嘅呢度有畀我见到煮食 另一样嘅桥妙! 之后最钟意就系佢个藜麦沙律,
藜麦沙律加南瓜汤
通常沙律都谂应该系好普通嘅啫,纯粹攞嚟开胃或者解下腻,但系佢呢个就唔系咁普通,首先佢用咗藜麦系最健康嘅食物,已经选料非常之好,佢沙律菜配上一啲生菜椰菜咁样非常特别,再加上佢沙律配咗一粒粒嘅炸香咗嘅番薯粒仔,非常之好味系,令人感觉好清新,系藜麦下面做附上一啲吞拿鱼,成件事感觉系非常之健康,
亦都唔系咁普通系有花个心思嘅配搭。
之后就上咗主食,要咗餐厅推介嘅七成熟牛扒,果然一流。佢系上台嘅时候睇得出系煎香嘅表皮入面,睇到丰富嘅牛肉汁。脆中带软,中间红红的牛肉非常吸引,
美国390日谷饲Prime级平我铁牛扒
好软熟系好香浓嘅牛肉味同埋非常之香。
美国390日谷饲Prime级平我铁牛扒
佢𠮶种牛肉真系非常之优质,因为完全冇牛肉嘅硬嘅感觉系啱啱好,佢仲配上咗附送嘅海盐呀同埋牛肉汁啦!更加唔够提升佢嘅鲜味。仲有少少薯蓉同埋配料一齐食就更加饱肚。非常之满足呀。
美国390日谷饲Prime级平我铁牛扒
饮埋呢杯dirty柠檬,佢有啲似咸柑桔咁样嘅腌制柠檬嚟嘅,带点咸咸酸酸。 初头我以为系好清新𠮶种柠檬,咁呢种柠檬就系我谂系佢呢度嘅特色啰!
令我非常非常之欣赏嘅系佢用咗纸嘅饮筒,可以好环保♻️!
Dirty柠檬特饮
同埋佢系饮筒上边都有讲咗一句说话就系:「希望呢支系你最后一支饮管」非常之有预言性!希望大家都会真系实行唔系得个睇唔系得个讲♻️♻️♻️♻️♻️♻️

今日餐厅都客似云来 系有质素嘅保证!
黑松露薯条
藜麦沙律加南瓜汤