2025-01-23 0 浏览
前几日同屋企人去咗西环嘅Classy Le Carre食晚餐,听讲呢间餐厅评价唔错,价钱合理,环境都几舒服,于系决定试下。大厨精选时令新鲜海鱼柳系我哋嘅开胃菜,鱼柳煎到金黄香脆,里面依然保持住嫩滑,鱼味唔会太重,啱啱好。加埋香茅忌廉泡沫,味道清新,入口伸有阵阵淡淡嘅香茅味,紫苏籽嘅加入令口感丰富咗。猴头菇配菲达芝士同鲜打罗勒香草酱嘅手工大圆通粉就系素食之选,猴头菇口感好似肉类咁,菲达芝士嘅咸香同罗勒香草酱真系好夹,手工圆通粉煮得啱啱好,够弹牙有嚼劲,成碟食落清新又唔油腻,素食者应该会好钟意😍特级厚切鹅肝就系成晚嘅大热,鹅肝厚切到啱啱好,外脆内嫩,唔会太腻口无花果嘅甜味同黑醋草莓酱嘅酸甜味完全平衡咗鹅肝嘅油腻感,再配埋香滑嘅茴香同牛油软包,整体味道好满足🫶🏻最后试咗个黑松露迷你披萨作为小食,薄底披萨够香脆,黑松露味浓但唔会擒晒其他味,呢个迷你披萨啱晒想轻松分享嘅人🤭呢餐每一道菜都好满意,无论味道定摆盘都睇得出餐厅嘅用心,价钱亦唔算贵,绝对系会再嚟嘅餐厅之🥰