2017-09-30
#fridayla_klt⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🇯🇵DELI SET 四品料理套餐🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🇯🇵Choice of 2 Cold Delis & 2 Hot Delis🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀已经食左好几次,终于抽到时间介绍比大家😍😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀每次去完日本之后,其实都好挂住佢d日式家庭料理😫用料朴素得黎又有心思😳😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀好味之余又温暖😍😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀而香港既Muji Cafe就比到呢种窝心我😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快语💘💘💘 ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣环境开扬,设有开放式厨房,及堂食区,设计简约而洁净,简言之姐系无印风,有种宾至如归既感觉🤤🤤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣Cafe主张考究原产地季节食材,用简单烹调既方法,保存食材原味;依家就主打紧秋季食材,想品尝健康又丰富既日式家庭料理既你,重等咩呢😎⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快评💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🇯🇵DELI SET 四品料理套餐
用料朴素得黎又有心思😳😳
好味之余又温暖😍😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘快人快语💘💘💘 ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快评💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💭茄子十分juicy,豚肉用油轻轻炸过😳
💭皮脆之余,食落甜辣开胃😍😍
💭炸鸡今次就稍微过熟😌调味虽佳
💭但无之前咁滑嫩😌略失望
2⃣蜂蜜芥末酱汁带子沙律 & 黑醋酱豚肉
💭带子入口即溶😎鲜甜清新而无多余调味
💭豚肉就有一层黑醋裹住🤤🤤
💭食落油脂并发🤤🤤酸酸甜甜开胃
3⃣蜂蜜烤猪仔髀配有机蘑菇
💭猪仔髀煮到好松软,好淋😍😍
💭超入味,有蜂蜜清香😎😎
💭蘑菇都几Juicy🤣🤣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
6⃣咖哩鸡肉马铃薯沙律
💭马铃薯唔系薯蓉🤣比较大粒
💭咖哩拌埋D碎蛋及鸡肉碎😳
💭口感十分丰富😍😍
💭亮点系清甜既提子干🤤完全画龙点睛 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔘夜晚8点30之后所有甜品半价😍😍
🔘就算唔去食正餐😝都可以试下d甜品