2024-07-19
Bookmark咗哩间居酒屋好耐,今日行过铜锣湾,咁试试。餐厅装修得好有日本feel,除咗晚市menu,仲会提供seasonal menu,系厨师推荐,唔错。白桃苏打,饮落唔会好甜,蜜桃味好重。意式鱼生多士,鱼生品种好丰富,真系好似多士一样摆盘。用咗日式酱汁调味,食落酸甜惹味。寿司,散件咗数款寿司,包埋三文鱼,三文鱼腩,赤虾寿司等。刺身全部厚切同埋好新鲜,特别系帆立贝,肉质厚身饱满,食落好鲜甜。三文鱼三切,摆得好似一朵花。三文鱼好肥厚,入口鲜甜。自家制免治鸡肉棒(付日本蛋),用盐烤方式烤制,鸡肉棒可以食得出粒粒脆骨,口感好丰富,再点埋日本蛋,更加好味。明太子鸡翼,鸡翼火候啱啱好,外皮焦脆内里肉质juice,明太子咸香口感同鸡肉好夹。浦烧鳗鱼,大火逼出鳗鱼皮油脂,再刷上日本鳗鱼酱,食落唔会觉得鳗鱼好肥,只会觉得皮脆肉Q弹紧实。牛肋骨,牛肋骨要烧好唔易,哩间餐厅烧烤功力唔错。用少少海盐调味,牛肋骨肉质软嫩牛味好重。炒杂菜,食完串烧,点都要叫碟菜才食得健康。少少盐同黑胡椒调味,已经可以食出蔬菜鲜甜。
白桃苏打,饮落唔会好甜,蜜桃味好重。
三文鱼三切,摆得好似一朵花。三文鱼好肥厚,入口鲜甜。