2017-08-06 165 浏览
之前喺鲗鱼涌已见鲷鱼汤专门店,但𠮶次赶时间无试,今次行开见近近哋,又唔驶等位,就入去试试。嚟到下午茶时间,入座率都有9成,睇完 menu 见下午茶平平哋就叫嚟试吓,因为鲷鱼汤面食都比较贵。自己叫咗个吉列猪扒手打乌东,跟冻柠茶,吉列猪扒炸得松脆,但猪扒腌得唔够入味,油都未沥干,幸好配上沙律菜,减低油腻感,乌冬有少少弹牙,几滑,汤底饮得出系猪骨汤,但略嫌有啲膻味,整体不过不失。朋友叫咗鸡块唐扬手打乌冬,试咗件炸鸡,炸皮够薄,但唔够脆,好在鸡肉尚算滑,但同样都系无咩味。叫咗鳕鱼鱼腐,同期待有所出入,鳕鱼鱼腐无咩鱼味,而且质地好淋,个人唔好。可能我唔系食鲷鱼汤食品,有少少觉得名过于实,试1次就够。

吉列猪扒乌冬 (猪骨汤)

鸡块唐扬乌冬 (猪骨汤)

鳕鱼鱼腐

可能我唔系食鲷鱼汤食品,有少少觉得名过于实,试1次就够。

2017-08-03