2021-07-29
心血来潮想食串烧 就谂起近期新开无几耐嘅炭火地鸡🔥之前见过报导介绍呢度系用备长炭烧烤方法 所以一直想嚟试下😋备长炭烧可以锁住食物水 而且会有种独特嘅炭烧香味 同其他烧烤方法好唔同❣️呢度嘅串烧都系即叫即烧 而叫得做"炭火地鸡" 主打当然系鸡肉串烧啦🐔◾免治鸡肉棒表面涂上烧汁 免治鸡肉扎实 再配以生鸡蛋汁 令味道再提升🥚◽鸡腿肉鸡腿肉要大推🙌🏻肉质鲜嫩 鸡皮香脆而内里仍然充满肉汁◾鸡翼◽鸡腹肉鸡翼同鸡腹肉都以盐烧制作 更加突出鸡肉鲜味🔝而鸡翼仲好细心一早已经分好两边 令味道更均匀 客人亦食得更方便💕◾厚烧和牛崩沙腩香浓酱汁加上炭烧嘅香味 都盖唔过和牛嘅肉味🤤崩沙腩肉质爽口 配埋洋葱食仲正◽豚五花腩芦笋卷薄烧五花腩口感脆脆地🐷烧出油香 芦笋可以减低腻感◾烟熏鸡火腿他他店舖推介之一💯鸡火腿他他/鸡蛋同其他配料 捞匀之后用紫菜包住食 好特别 我自己就好钟意◽炭烧鳝玉子丼用白鳝取代咗鳗鱼 没有失色仲几出色tim😆鱼肉肥美 淡淡嘅炭烧香味❣️另外仲有生鸡蛋/紫菜/蟹籽捞匀啲饭食 成件事超满足呢一餐都好有喺日本嘅感觉 除咗食物之外 店舖嘅木系装修 加上微暗嘅黄灯 有情调得嚟仲好有日本feel🎌
◾免治鸡肉棒
表面涂上烧汁 免治鸡肉扎实 再配以生鸡蛋汁 令味道再提升🥚